Lato to najlepszy moment na to, aby urządzić przyjęcie w ogrodzie. A jakie jedzenie będzie smakować lepiej na świeżym powietrzu niż barbecue? Zorganizowanie obiadu czy kolacji na ogrodzie nie sprawi nam wiele problemów. Konieczne jest jednak wybranie odpowiedniego urządzenia grillującego. Dzięki niemu każda z podawanych potraw będzie smakować wyjątkowo!
Grille gazowe i węglowe
Wśród licznych propozycji topowych producentów grilli na prowadzenie wysuwają się dwa rodzaje tych urządzeń: grille gazowe i węglowe. Ekskluzywne grille gazowe to urządzenia wprost zaprojektowane do tego, aby cieszyć użytkowników. Wykonane ze stali nierdzewnej będą odporne na zarysowania, działanie wilgoci, wnikanie brudu. Grille te odznaczają się wysoką funkcjonalnością i możliwością dopasowania działania urządzenia do indywidualnych potrzeb.
Druga opcja to grille węglowe. Duży grill węglowy to świetne połączenie klasycznych metod grillowania z nowoczesnym wzornictwem. Wykorzystane materiały do stworzenia grilla tego typu są odporne na uszkodzenia, działanie wilgoci, wnikanie brudu. Dodatkowo ruszt zaprojektowany został w taki sposób, że jedzenie nie przywiera, a późniejsze jego czyszczenie jest bardzo proste. Dodatkowym ułatwieniem dla użytkowników są kółka, które pozwalają na wygodne transportowanie grilla lub też jego przenoszenie z miejsca na miejsce.
Grill w ogrodzie – przygotuj same przysmaki!
Co przygotować dla naszych gości, którzy przyjdą uczestniczyć w przyjęciu w ogrodzie? Opcji jest sporo – warto wyjść poza utarte schematy. Poza klasycznymi kiełbaskami przygotujmy zamarynowane wcześniej karczki, szaszłyki z mięsa drobiowego i warzyw, odpowiednio doprawione warzywa, takie jak bakłażany, kukurydzę, paprykę. Stół warto wzbogacić także o sezonowe sałatki!